neděle 6. února 2011

Dnešní výborný oběd.



Jelikož jsme s manželem velcí fanoušci tohoto seriálu,tak jsme samozřejmě museli mít tuto kuchařku.
Kuchařka je moc hezky udělaná a je tam hodně fotek ze seriálu.Je v ní spousta receptů co se v našich poměrech nedá uvařit,ale nějaké jsou super a já dnes vyzkoušela jeden z nich.Je od skvělé mámy Lynette.Mimochodem jsem napjatá jak příští díl dopadne.Ti co to sledují ví o čem píšu.



Jeden z druhů Lynettiných večeří oblíbených u dětí je domácí verze klasických smažených jídel,obsahujících jenom kvalitní suroviny podle vlastního výběru - bylinky,koření a strouhanku.Ochucená strouhanka smíchaná s malým množstvím oleje je připravená na obalování pečených potravin všeho druhu,například kuřecího masa,kotlet a rybího filé.Dokonce se jí dá obalit i květák a brokolice.Ta se musí předem povařit a pak ochucenou strouhanku smícháme s rozpuštěným máslem,nebo olejem a nastrouhaným parmezánem.Obalenou zeleninu pečeme v troubě až zezlátne.Takto upravená zelenina se podává jako příloha.

Suroviny:1 1/2 šálku strouhanky,2 polévkové lžíce soli,2 polévkové lžíce sušeného tymiánu,
              1 polévková lžíce sušeného oregana,1 polévková lžíce sušené šalvěje,
              1 polévková lžíce sladké papriky,1 1/2 lžičky čerstvě namletého černého pepře.



Všechny suroviny promíchejte v míse.Uložte do vzduchotěsné nádoby.Na chladném a tmavém místě vydrží až 2 měsíce.Určitě by šly použít i jiné bylinky podle vlastní chuti.

Na 4 porce: promněte strouhankovou směs s jednou lžičkou rostlinného oleje,až strouhanka získá konzistenci mokrého písku.Pak ji nasypte na talíř a obalte v ní maso nebo rybu.Obalené kousky naskládejte do vymazaného pekáče a pečte tak dloho až je maso měkké a obal zezlátne.


Já jsem obalila ve strouhance kousky lososa a pekla jsem ho spolu s hranolkama.Určitě by to bylo lepší s brambory polité máslíčkem.Vřele to Všem doporučuji i náš malý u toho "mlaskal" jak mu to chutná.
                                                     
                                          Přeji krásnou neděli.Jarka

2 komentáře:

  1. aha....milujem ten serial....a ze sa vydala aj kucharska knizka to som ani nevedela :) dik za tip :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jarko, děkuji za recept, vypadá to náramně!! Vaše stránky jsou krásné a plné inspirace. Hezké pondělí přeji. :-)

    OdpovědětVymazat